Kevät on nyt todistetusti tullut! Sen tiedän, koska kangaskaupassa näkemäni voimakkaan turkoosi kangas onnistui viettelemään itsensä ostoskoriini. Keväisin innostun voimakkaista väreistä kuten punainen, turkoosi, violetti ja keltainen, jotka piristävät kivasti perusmustaa pukeutumistani. Ajattelin pikaisesti ommella itselleni pirteän ja rennon kevätmekon. Löysin kivan ohjeenkin Suuri käsityö-lehdestä. Ohje oli vielä erikseen mainittu helpoksi toteutettavaksi. Helppo pikaompelu MY ASS!! Kaavat ja ohjeet toki olivat niin yksinkertaiset, että unissanikin olisin osannut mekon toteuttaa. "Nytpä ainakin muistan, miksen välitä trikoosta tai muista ohuemmista ja venyvistä kankaista vaan suosin hieman paksumpia ja jämäkämpiä kangaslaatuja."

 Tiedättehän sen tarinan räätälihiirestä ja kissasta, joka halusi tuomastaan kankaasta takin? Ei tule takkia, tulee housut. Ei tule housuja, tulee liivi. Ei tule liiviä, tulee tuluskukkaro. Ei tule tuluskukkaroakaan. Tuli hiiren loppu.

Niksnaks kaavat. Hurruti surruti osat yhteen. Ripsraps osat irti toisistaan. thrrutisarruti osat yhteen pienillä muokkauksilla. Surmrmr koko mekko kasaan. Voi pulla!! Vieläpä rusinapulla!! HAH! Nyt tiedän miltä näytän eläkeikäisenä. Mekko sai näyttämään minut riippurintaiseIta ja 20 kiloa tuhdimpana tanttana. Yritin muokata ja kikkailla mekosta toimivaa, mutten päässyt tarpeeksi lähelle haluamaani ja purin mokoman rytkyn. Ei tule mekkoa, tulee hame. Hame onnistui, mutta ei se lopulta ollut tyyliäni joten purin senkin. Ei tule hametta, tulee toppi. "Tässäpä kiva malli, naps vain kaavat tuosta teen.  AARRGH!!! Mille h*lvetin Iattarintapopulaatiolle kaikki mallit nykyään tehdään?! " Vaikka kyseessä olikin joustava trikootoppi, ei sen tulisi rintojen kohdalta kiristää niin ettei turhan paljoa jää enää arvailujen varaan. Ja olin jo suurentanut rinnan ympärystä. Hieman lisämuokkausta ja toppi istuu! Enää hihansuiden huolittelu. "Voi pellillinen rusinapullaa!!" Koko Mekko-hame-toppi-kolmiodraamasta  turhautuneena venytin hieman kangasta ommellessani ja hihansuu alkoi löpsöttää. Nyt tuo toppi odottaa miltei valmiina päivää parempaa valmistukseen, sillä nyt tekisi mieleni vain todeta: Ei tule toppia, tulee...