Kaikenlaista sitä keksii, vaikka pitäisi olla rauhakseen. Sairaslomaa pitäisi viettää ja antaa käsien levätä, mutta kaikkea kanssa! Ompeluvimma iski. Ensimmäisenä tällä kertaa kohtalonsa sai tuta vanhat verhot. Jostakin on tähän talouteen joskus aikanaan pesiytynyt ei vain yhdet, vaan peräti kahdet kammottavat verhot. Samanlaiset. Mustaa vaakaraitaa luonnonvalkealla pohjalla. Totesin, että puolet tästä verhomäärästä on tullut tiensä päähän. Tämän kevään Suuri käsityö-lehti riensi apuun tarjoamalla kaavat tyköistuvaan mekkoon. En odottanut kaavojen istuvan, mutta ihmeitä tapahtuu! Ihan täysin en ohjeita noudattanut mutta sen suurempia tai mainittavan arvoisia muutoksia en joutunut tekemään. Rinnanympärystä olisi tosin voinut hieman suurentaa, sillä nyt se on hiuksen hienosti nafti. Ja koska kankaana on joustamaton 100% puuvilla ei mekossa parane pahemmin polkata.

1396982945832-normal.jpg

Siis mikä motoristin mekko?

Bruunnunnun wrurnnnun .... Motokausi lähestyy! Huomaa mekon värit punainen ja musta! Vielä en ole päässyt hieromaan pyörää ajokuntoon, mutta kohta ... KOHTA!! Sitä odotellessa on turvauduttava lohdutuspalkintoihin. Hondan värityksen mukaan valitsin värin, jolla värjäsin kankaan. Tumman punaista sen näin ollen olla piti. 

Onhan motoristilla myös tukka?

No on! Tällä kohta teillä pöristeIevällä naisihmisellä on myös tukka laitettu ajokuosiin !

On olemassa sanonta " Juo mitä juot, kunhan juoma sopii kynsilakkasi sävyyn." Mutta koska en juuri juo enkä käytä kynsilakkaa, voin todeta " aja mopolla kuin mopolla, kunhan se sointuu hiusväriisi! "

Yksi asia, jonka olen vuosien varrella huomannut, on se että hiukset kasvavat aina takaisin. Vaikka kuinka ajelisi kaljuksi, aina on puolen vuoden päästä jo luonnon karvahattu kasvanut takaisin! Olen mieltynyt muuttamaan ajoittain kampausta ja väriä rajustikin. Ehkä siksi että hiusten leikkuu on hallittavissa oleva asia eikä lukeudu elämässä niihin vakavasti suhtauduttaviin aspektihin. Kyseessä on harmiton keino muuttaa itseään kun muutoin kohtaa asioita, joille ei mitään voi vaikka haluaisikin. Kyllähän ihmiset saattavat tuijottaa, mutta siinähän tuijottavat! Kateellisia kuitenkin :) Paljon olen myös saanut vierailta ihmisiltä positiivista palautetta. Valehtelisin, jos väittäisin, ettei tunnu kivalta kun joku tulee sanomaan " Onpa hyvä kampaus! Olisipa mullakin rohkeutta leikata tuollainen!" Hieman ihmetyttää. Eihän se muuta ole kuin snipeti snips. Ja tukka on lyhyt. Ei siihen taikapölyä ja keijun kyyneliä tarvita. Ja aina se karvoitus kasvaa takaisin, ei saksien käyttö ole peruuttamatonta. 

Sitäpaitsi. Eikö ole parempi että käy läpi räväkämmät kampaukset 3-kymppisenä, kuin että eläkeiän lähentyessä alkaa pystyttää keesiä ja saksimaan jo harvenemaan päin olevia haivenia. Joskus todella tulee vastaan sellainen iäkkäämmän naisen päässä oleva kuontalo jota ei voi kuin tuijottaa hämmästyksen vallallassa. Huonon hämmästyksen. HUHHUAA! Mutta. Olen luettavissa vielä nuoriin ihmisiin, joten minulla on oikeasti lupa hullutellakin :)

1397073733502-normal.jpg

1397068629815-normal.jpg