Suomen jääkiekkopelejä seuratessa on tullut touhuttua taas kankaiden jämien tai muutoin vain vanhojen kankaiden kanssa. Suomi-Saksa-pelin tuloksena sain vanhoista farkuista ja vanhan villakankaisen hameen jäänteistä aikaiseksi kääntölaukun. Olkahihna on eräiden housujen toinen 'henkseli'. Housut myin aikoja sitten kirpputorilla, mutta henkselit pidin itselläni, koska niistä saa mainiot olkahihnat. Vain neljä vuotta odottivat sopivaa käyttökohdetta. Nyt kohde siis löytyi. Ainoat uudet materiaalit laukussa ovat 12 mm:n D-lenkit (2 läpässä ja 2 hihnojen kiinnitykseksi) sekä musta silkkinauha koristeeksi ja läpän sulkemiseksi. Farkkupuolelta puuttuu vielä tuo sulkunauha, mutta muuten laukku on käyttövalmis.

20140513_203524-1-normal.jpg

20140513_204148-1-normal.jpg

Suomi-Valko-Venäjä- ottelun tuoksinnan ohessa tuli samaisista hamekankaan lopuista ja mustan villakankaan yhdistelmästä villakangashame a la minä. Tällainen oli alkuperäinen puuvillakankaisen hameen malli:

20140515_191830-1-normal.jpg

Päädyin hieman erilaiseen toteutukseen:

Mekko-normal.jpg

Hameen vetoketju on purettu jostakin toisesta vaatteesta aikoja sitten talteen. Hieman turhan jämäkkä vetkoketju hameen luonteeseen, mutta koska en edes muista, milloin viimeksi olisin pitänyt paitaa hameen- tai housunkauluksen sisällä, ei hieman rouhevampi vetoketju haittaa. Mitä sitä turhia hienostelemaan :) Tähän hameeseen kokeilin ensimmäistä kertaa hopeista metallilankaa tikkauksiin. Ei meistä ylimpiä ystäviä tullut, mutta niinä muutamina kukoistuksen hetkinä aikaansaatu jälki antaa sitä, mitä usein kaipaan vaatteista. Tiiäksä niinku sitä....sitä jotain?!!

Vielä pitäisi löytää aivoitusten välissä jokin idea, mitä tekisin vanhalle kammottavalle lyhythihaiselle farkkupaidalle. Tehtäköön selviöksi ettei kyseessä ole minun paitani!!!! Sen verran kammottava rotjake. Jotakin olen jo hahmotellut, mutta enemmän kiinnostaa suunnitella vanhan punaliilan aamutakin muokkaus joksikin enemmän tai vähemmän järkeväksi. Ostin tuon aamutakin vuosia sitten sen värin vuoksi. Niinpä on nätti väri. Enhän voi olla käyttämättä tätä!!! Joo. Tuo kyseinen vaatekappale opetti ettei kannata ostaa mitään pelkästään värin tähden. Olenkohan kerran tahi kaksi tuotakin käyttänyt..

20140515_150823-1-normal.jpg