....joten miksi en pistäisi ranttaliksi. En muista, olenko aiemmin avautunut siitä, miten rumat tapetit asunnostani löytyy. Ei sen väliä, kertaus on opintojen äiti. Näinhän ne sanoo. Ketkä sanoo? Ketkä ne? Hypättyäni nyt aiheesta kukkapurkkiin, kerronkin tähän väliin muistelon opiskeluajoiltani Savonlinnasta. Se, ketä ei kiinnosta, hypätköön ........ suoraan seuraavaan kappaleeseen. Ha! Meillä oli nimittäin yksi naisopettaja, joka viljeli jokaikisessä puheenvuorossaan ilmaisuja "eikö niin" ja " näinhän ne sanoo" tai kenties "näinhän ne sanoo, eikö niin". Viljelyä oli häiritsevyyteen asti. KETKÄ P*RKELEET NE ON, JOTKA AINA NIITÄ JUTTUJA SANOO??!! Ihan alkoi pihka puupäässäni kiehua!

Rauhoittuakseni laitan tähän väliin ajankuluttamisen tuloksen:

Perhoset-normal.jpg

Kuva on piirretty ruutupaperille, jonka viivat hieman rumasti erottuvat värien alta, mutta elämässä on suurempiakin murheita kuin tuo, joten jatketaan hyvällä omalla tunnolla.

Eli. Neljän asunnon taloyhtiöön tehtiin saneeraus kymmenisen vuotta takaperin. Joku oli nähtävästi tuolloin sitä mieltä, että 60-luvun talosta löytyvien asuntojen täytyy ehdottomasti näyttää siltä, kuin niissä asuisi vähintään 60-vuotias.  Jokainen huone on tapetoitu kohokuvioisella lasikuitutapetilla, joka kauempaa katsottuna näyttää kudotulta. Kummallisinta on, että edellinen omistaja oli remontin aikoihin 30 tienoilla oleva mieshenkilö. Ihan en itse olisi suostunut pitsiliinapäällysteiseen seinään.

Enää en kestä, vaan eilen revin hiki virraten makuuhuoneen seinistä kaikki tapetit sekä jalka- ja kattolistat irti. Yksi kummastelun kohde onkin ollut joka h*lvetin paikkaan töhritty silikoni tai muu tasoitemassa. Kaikkiin mahdollisiin listojen ja seinien yhtymäkohtiin on levitelty täytettä, myös ikkunan- ja ovenpielustoihin. Ymmärrän toki, miksi massaa on tiettyihin kohtiin levitetty, mutta toistaiseksi olen asunnon nurkkia nuuskiessani todennut, että kolme kohdetta neljästä ei edes olisi tarvinnut täytettä tai tasoitusta. Kaiken lisäksi levittäjällä on aina joko ollut alla rankka viikonloppu tai mielessä seuraava perjantai. Mikä muu selittäisi tällaisen levitysjäljen: 

20140817_164047-normal.jpg

Massaa on yhtä paljon koloissa kuin sitä on pitkin seiniä, kattoa ja listojen kylkiä... se, että käyttää valkeaa massaa ja valkeita listoja (ja seinämaalia ja kattopaneeleja) ei tarkoita, että voisi ruiskia miten sattuu. Ajattelin itse saada siistimpää jälkeä aikaiseksi. Kunhan pääsen siihen vaiheeseen. Pitäisi todennäköisesti aloittaa tylsistä pohjatöistä. Huomenna kipaisen tapettikauppaan kyselemään typeriä ja saamaan hyviä neuvoja.