Lohenvärinen tunika ei paljoa lämmitä, joten viikonlopun muokkaustyön tuloksena on uusi villatakki. Muistaakseni olin vielä lukiossa, kun ostin henkkamaukalta 100% akryyliä olevan poolokauluksisen villapaidan. Yli kymmenen vuotta kaapissa pyörineen ja silloin tällöin päälle ehtineen, nyt jo rupsahtaneen (siis villatakki en minä......tai no....) vaatekappaleen päivät alkoivat olla luetut. Paita on mukavan pehmeä eikä siihen ole ilmestynyt kuin hieman nukkanypyjä hihansuihin ja helmaan sivusaumojen tuntumaan. Muutoin täysin käyttökelpoinen, mutta ruma on ruma, ei se miksikään muutu. Ei auta vaikka valot sammuttaisi, sillä venähtänyt olemus paljastaa paidan iän kantajalleen. Jotakin oli siten (vai täten? Pilkunviilausta. Mutta kyllä vaan on komiat pilkut mulla! Hyvin ovat viilatut, juu. Vielä kun jaksaisi kynnetkin joskus eläissään viilata..) tehtävä.

20150206_105116-1.jpg

Pupujussinen on närsinyt yhden rahin päällysteen sellaiseksi, ettei sitä kehtaa esillä pitää. Otin tuon päällysteen materiaalivarastooni (toki pesin sen perusteellisesti siltä varalta, että siihen on syydetty vaikkapa palonestoaineita ja muita ei-niin-ihmiskivoja-kemikaaleja). En alunperin aikonut lainkaan käyttää kangasta vaatteisiin, mutta väri sattui tällä kertaa napsahtamaan niin hyvin kohdilleen, notta pistin saksien. 

Leikkasin paidan keskeltä halki ja huolittelin reunat. Seuraavaksi leikkasin rahikanaasta pitkästi ohutta suikaletta, jolla päällystin neljä nappia. Kiinnitystä varten hurautin nappilenkkejä sekä nurjalle puolelle "listat", joihin kiinnitin lenkit ja napit. Ilman "listoja" neule vain venyisi  ja rasittuisi ja muuttuisi entistä muodottomammaksi. Kauluksen reunaan touhusin kiinnikkeen puisesta napista ja jonkinmoisesta satiininauhasta. Rahikangas olisi ollut liian rouhevaa kaulukseen. Satiininauha on purettu joskusmuinoin jostakin vaatteesta, ehkäpä ollut farkuissa edellisessä elämässään. No, tässä elämässä nauha asuu kuitenkin kauluksessani.

20150208_151649-1.jpg20150208_152108-1.jpg

Kaulus sai mukavasti ryhtiä rahikankaan jämäkkydestä. Ajattelin tekeväni hihansuihin halkiot, ikäänkuin jakkutakeissa on, mutta pidän (tänään ainakin) enemmän kokopehmeistä hihoista, joten annoin olla. Lisään ne sitten kun siltä tuntuu.

Puunappi ja pyöreät nappipohjat olivat uusia, joten "uuden" villatakkini hinta n. 2€.