Ipana kävi viikon kuntoutuksessa parisen viikkoa sitten. Viikko oli ensimmäinen viikko kolmesta kuntoutusviikosta, seuraava viikko on elokuussa ja viimeinen ensi vuoden helmikuussa. Viikkojen väliaikojen tavoitteena on kehittää omia toimintatapoja kuten liikunta- ja ruokatottumuksia terveyden kannalta kestävämpää suuntaan. Jokainen osallistuja asetti itselleen omat henkilökohtaiset tavoitteensa ja elokuussa katsotaan, miten tavoitteet ovat toteutuneet.

Omalla kohdallani kuntoutuksesta oli useita hyötyjä ja erityisesti sain huomata, miten hyvää hoitoa olen loppujen lopuksi saanut. Osallistujia tuli ympäri Suomea, yhteensä meitä oli yhdeksän, ja itseni lisäksi vain yksi oli saanut "hyvää" hoitoa, kun toisille lääkäri ei ollut maininnut sanallakaan esimerkiksi sairauteen sopivista urheilumuodoista tai saatavilla olevista apuvälineistä. Toki sain itsekin sellaista tietoa, joka herätti pöyristystä kaikesta saamastani hoidosta huolimatta: miksei mulle ole koskaan kerrottu tällaisesta, vaan on surutta tungettu suu täyteen napploita ja passitettu pitkille sairaslomille. Pienellä tietomäärällä ja KELA-avusteisilla investoinneilla olisin aiemmin helpottanut omaa oloani niin, ettei pitkät sairaslomat olisi olleet tarpeellisia. Olisi oma mielenterveys kestänyt paremmin kuten myös KELAn kassa, jonka ei olisi tarvinnut laulaa aarioita kuukausia postilaatikkooni. Pyh!!

Hurahtelun jalo taito

Tuostakin huolimatta sain kuntoutusviikolta uutta virtaa ja ideoita arkielämään. Olen pitkään halunnut kokeilla pilatesta,  joogaa jne. mutta koska kuka tahansa voi tätä nykyä lukea netistä liikkeiden ohjeet ja kutsua itseään pilatesohjaajaksi, en ole uskaltanut lähteä harrastamaan, sillä en halua pahentaa tilannettani tekemällä liikkeitä väärin tai muuten nivelille epäsuotuisasti. Kerran kokeilin jotakin mitä lie joogaa ja kysyessäni vaihtoehtoista/helpotettua tapaa tehdä jokin liike, koska en kyennyt tekemään tuota tiettyä liikettä, sain ohjaajalta ylimielistä tuhahtelua. Eipä siinä hirveästi huvittanut jatkaa. 

Mutta nyt. HOHHOOO!! Tiedättekö mikä sanoo pfofff!!?? Se on se hetki, jolloin asahi astuu ovesta sisään, nousee portaat ylös, kääntyy vasemmalle ja kulman takaa kierteellä sujahtaa pään sisään. Hurahduksia on kaikenlaisia ja tämä on minun viimeisin hurahdukseni. Olen päivittäin tehnyt oppimani liikesarjat ja oloni on ollut parempi kuin ennen. Asahin lisäksi fysioterapeutin ohjauksessa tuli läpikäytyä minulle sopivia pilatesliikkeitä, joita olen myös mielelläni lisännyt päivärutiineihini.  Hörrpörrrr.

Olen tosin tällä hetkellä kovassa flunssassa eikä asahointi ole miellyttävää, joten useaan päivään en ole voinut heilua olohuoneessa. Saan jo vieroitusoireita yyyhhhyyyyääää! 😣 Jospa saamani antibiootit ja efedriini tepsisivät pian ja pääsisin taas asahoimaan. En muista milloin viimeksi olisin flunssan takia joutunut lääkärissä käymään, enkä helposti mene uudestaan mikäli saan taas pussillisen lääkkeitä mukaani. Halusin vain pari lepopäivää töistä...ZZZzzzzZzzZZZzzzz

Timo Klemola näyttää muutaman asahiliikkeen.