Maanantaina lähdin huoltamaan (kotona en voi pyörääni sen suuremmin huoltaa, sillä kyseessä olisi rauhaton taloyhtiön parkkipaikka) Lolitaa Jokelaan. Tarkoituksena oli vain nopeasti vaihtaa toisen ajovalon polttimo. "Nopeasti sen teen, sitten ajelen kotiin." Ja pyh! Lopputulemana työskentely ei loppunut vain polttimoon, vaan purin koneesta kaikkea mahdollista ja tutkailin mielenkiinnolla, mitä kaikkea saankaan siitä irti. Kolme päivää sain näin kulutettua enemmän ja vähemmän tuskaillen. En usko, että sen paremmin osaisin edelleenkään korjata mahdollisia vikoja, mutta pyörän rakenne alkaa pikkuhiljaa muodostua selkeämmäksi mielikuvaksi.

Yllättävää kyllä, en kokenut hankalimmaksi työksi jumittuneita pultteja tai ruuveja tai epävarmuutta siitä muistanko, mikä osa kuului mihinkin, miten päin ja missä järjestyksessä. Hankalinta on ruuvien ja pulttien kiristäminen. Koska olen maanantaikappaleeksi syntynyt, käteni ovat ongelmaiset ja näin ollen mm. käsi- ja sormivoimani ovat heikentyneet. Tämän vuoksi jouduin jatkuvasti pohtimaan oikeaa ruuvien kireyttä. Avaaminen oli helppoa, sillä jos en omin voimin saanut jotakin auki, kehittelin vääntövoimaa lisääviä ratkaisuja autotallin tarpeista. Kiristäminen puolestaan vei aikaa: tiedostan sen, etten käsin välttämättä saa pultteja tarpeeksi kireälle, mutta lisävääntö puolestaan sai epäilemään, onko pultit jo tarpeettoman kireällä vaiko sopivia. Tähän pähkinöintiin kului aikaa, mutta toisaalta on viimeinen lomaviikko menossa eikä sen kummempia rientoja, joten mikäs siinä oli poutapäiviä viettää mielenkiintoisen askareen parissa :)

En kyllä vieläkään ymmärrä, miksi se vaha (ei se varsinaisesti vahaa ole, vaan kosteutta ja likaa hylkivä suoja) haisee (tai oikeastaan tuoksuu) mansikkapurukumille! "Myyjällä ollut hauskaa, myynyt mulle jonkun "tyttö-tuotteen"..!" Enää en kuitenkaan ole niin vainoharhainen, että kuvittelen pyörän jättävän jälkeensä sellaisen huuhteluainemainoksissa kuvatun kukkavanan kaltaisen pilven ajaessani. Eihän se kuivuttuaan miltään haise, mutta märkänä...yööh! Ja minä sentään olen sokerihamsteri, joka tykkää kaikesta makeasta! ....paitsi tuosta...!