Viime viikolla sain toteutettua elämäni suurimman unelman!!! Itse haavehan oli toteutunut jo ajotunneilla, sillä pelkkä moottoripyörällä ajaminen on ollut se, mitä kaihoten olen ajatellut. Vuosien varrella perushaave oli kuitenkin muuttunut vain harsomaisesta ajatuksesta astetta konkreettisemmaksi tiettyjen tieosuuksien tullessa haaveisiin mukaan. Jonkun mielestä nämä unelmieni tieosuudet eivät ole sen kummempia kuin muutkaan tienpätkät, mutta minulle niillä on arvoa enemmän, sillä ne ovat muistorikkaita.

Kaikki lapsuuden kesät vietimme perheen kanssa mökillä Keski-Suomessa lähellä äitini lapsuudenkotia. Alue tuli ajan myötä hyvin tutuksi ja reiteistä tuli rakkaita: "tuon tien varrelta käännyttiin aina mustikkaan", "tuolta mentiin Jyväskylään ja Päijänne ylitettiin silloin lossilla", "juhannuksena mentiin mummun ja papan kanssa tuonne ja siellä sai aina jäätelön". Myöhemmin teini-iässä aloin ihastelemaan näiden teiden mutkia ja mäkiä: "tää olis niin siistiä ajaa moottoripyörällä jonain päivänä!" Vuosien varrella nuo muutamien kilometrien mittaiset teidenpätkät liittyivät aina vain vahvemmin oleelliseksi osaksi haavetta ajaa moottoripyörällä ja aina, kun tuli puhetta ajamisesta, paukahti silmieni eteen juuri nämä kesälomilta tutut mutkaiset mäet.

Jos vain olisi mahdollista olla enää yhtään onnellisempi!!

Toisella lomaviikolla lähdin ajelemaan Hyvinkäältä Keski-Suomeen ilman minkään valtakunnan ajatusta kiireestä. Muutaman tunnin ajon jälkeen olin viimein perillä. Koska ajofysiikkani ei aivan vielä ole kehittynyt, en jaksa ajaa kovinkaan pitkiä matkoja, joten tämä oli aivan tarpeeksi pitkä matka yhdelle päivälle. Niinpä jätin siltä päivältä lisäajamiset seuraaville päiville ja tulevien päivien kulku oli melko lailla tämä: ensin ajelin itseni väsyksiin pitkin poikin Keski-Suomen teitä, mökille päästyäni laitoin saunan päälle, molskahdin järveen ja rentouduin kuunnellen ympäröivää hiljaisuutta. Loppuillan istuin laiturilla vilttiin kääriytyneenä katsellen kuinka kuikka soutaa auringonlaskussa pitkin Tammijärven tyyntä selkää. Olin onnellinen.