No niin. Kaksi lyhykäistä ajoa takana ja käsi menossa mukana edelleen. Muistui mieleeni toinen jokin aika takaperin näkemäni uni. Tämän unen näin silloin, kun ensimmäiset mopot katukuvaan ilmestyivät eikä vielä ollut varmuutta lääkityksen toimivuudesta ja kun alkoi ahdistaa ajatus, josko en voisikaan enää lainkaan ajaa. Tämä uneni ja huoleni osoittautui ilokseni kaikeksi muuksi kuin ennusuneksi.

Leikkaus

Uneeni ilmestyi suuri, aivan valtavan kokoinen karvainen mies. (Mies muistutti hieman sitä Taru sormusten herrasta -leffoissa esiintynyttä kääpiöviikinkiä. Sitä punapartaista, jolla oli kirves. Paitsi että unessani mies oli kaapin kokoinen.) Miehellä oli mukanaan jykevät ja metriset pensassakset. Mies nappasi ajokorttini ja alkoi brutaalisti sitä käsittelemään. Hetken kuluttua mies nakkasi kortin minulle takaisin. Nostin kortin käteeni ja totesin hänen leikanneen A-ajo-oikeuteni pois. Ajokortin vasemmasta alakulmasta, mihin merkitään kortinhaltijaIle myönnetyt ajoluokat, oli leikattu A pois. Jäljellä oli enää A-kirjaimen muotoinen pieni reikä, josta päivä paistoi lävitse. Olin menettänyt oikeuteni ajaa moottoripyörää.

1398626591670-normal.jpg

Hyi, miten kamala uni! Pidän enemmän hauskahkoista unista.

Kaiken korjaa..... ANANAS!

Näin myös sellaista unta, jossa ajelin risteykseen. Kun tuli aika lähteä liikkeelle, ei pyörä liikkunutkaan, vaan sudin tyhjää. Vilkaisin alaspäin ja totesin renkaiden leijuvan n. 10 cm maanpinnan yläpuolella. Ihmettelin, miten pieni naarmu katteessa saa aikaan tuollaista. Vaikka pyörääni on madallettu, ylettyy vain toinen jalkani kunnolla maahan samalla kun toinen jalka yltää hieman tukemaan varpailla. Koska pyörä leijui 10 cm ilmassa, ei jalkani edes meinannut ylettyä maahan ja maata tavoitellessani pyörä oli lähellä kipata. Siinä jouduin tasapainottelemaan ja miettimään, miten saan matkaa jatkettua. Päätin myös, että liikkeelle päästyäni ajan kaupan kautta ja ostan ananaksen. Siitä teen keitoksen, jolla korjaan katteen naarmun, jottei moinen leijuminen enää toteudu. Ostin keitokseen myös soodaa, jolla aioin varmistaa, ettei ananas irtoa naarmun päältä.