Sain tehostettua troppia injektiona molempiin ranteisiin ja käskettiin olemaan olemati. En olisi saanut tehdä mitään vuorokauteen. Tämä ei kuitenkaan sovi laatuun. Ei lainkaan. Kotiin tultuani katselin kiltisti paikoillani elokuvan Margaret Thatcherista ja siihen sitten loppuikin paikallaan olo. Keitin ensin kahvia. Jos joku olisi sitä toimitusta katsellut, olisi varmasti painellut pikakelausnappia, sillä sen verta hidastetusta filmistä tuo kohtaus oli. Itsekseni hihittelin, miten suodatinpussin ottamiseen ja asentamiseen tarvitaan samanlaista keskittymistä kuin neurokirurgiseen toimenpiteeseen. Kahvipussiakin piti asetella tovi jotta se oli oikeassa kulmassa purujen kauhomiseksi. En edes viitsi avautua keittiökaapinoven avauksesta tai veden ottamisesta. Höhö. Jännitystä elämään, eikä tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan haasteita hakeakseen :) Sain kuitenkin lopulta kahvini. Tämän jälkeen siirryin viimeistelemään tuunaamaani paitaa. Vajaa kaksi tuntia siinä kului, mutta sain ommeltua yhden napin ja yhden hakasen! Ihan eivät kädet taipuneet tahdotusti injektioiden vuoksi...

Olin aikoinaan hetken DNA:n palveluksessa. Noilta ajoilta on jäänyt kodin (sinne alkuperäisen koti-kodin) vaatekaappiin tilaa viemään työpaita. Sitäpä aloin päivänä eräänä hiljakseen tuunaamaan. 

20140406_212900-normal.jpg

Ensin purin kauluksen ja hihat irti. Sitten leikattiin olkapäät pois viistosti. Hieman sisään kainaloiden alta ja siistitään leikatut reunat. Laskostetaan etukappaleiden yläreunat ja ommellaan kaulus takaisin paikoilleen. Ommellaan kolme kuminauhaa vyötärölle. Lykätään aikaansaatu riepu koneeseen, kun siellä on värjättävänä takki. Tai ei siellä koneessa tarvitse takki olla... voi siellä värjättävänä olla vaikka pöksyt. Näin saadaan aikaan tämmöistä:

1397147214869-normal.jpg

Pitäisin enemmän ylemmän kuvan liilasta väristä, mutta oikeasti väri on välimuoto yllä ja alla olevista. Taidan värjätä uudestaan jossain vaiheessa, jos saisi värin tummemmaksi. Nyt on aavistuksen liian hempeä minulle. Mutta ihan pelkkää piruuttani aion käyttää tätä! >:)

1397144891786-normal.jpg

(Kaksi kertaa olen käyttänyt, eikä kukaan ole vielä puhkonut silmiään kauhusta, joten kai tuo on ihan käytettävissä :) )