Ha! Yksi syksyn projekteista on valmis!

20141129_184059-1-1.jpg

Taloudessa ovat lisätuolien virkaa toimittaneet aikoinaan (miehen kaverilta) saadut puiset keittiöntuolit. Alunperin nuo neljä muutaman vuosikymmenen ikäistä tuolia olivat valkoiset, jonka jälkeen niitä oli uudelleen ja uudelleen maalattu valkoisiksi. Kolme vuotta sitten poistin kaiken maalin, hioin tuolit puupinnalle ja maalasin ne suklaanruskealla ja koristelin kultasävyisellä maalilla. Istuinosia en tuolloin uusinut, mistä johtuen en koskaan oikein tykännyt lopputuloksesta ja ylläpidin aikomusta tehdä tuoleille makeover.

Tänä syksynä on kaikilla neljällä tuolilla viimeinkin uusi ilme.  Noin vuosi sitten maalasin yhden tuolin keltaiseksi ja poistin istuinosasta pehmusteet. Tästä tuolista tuli kukkapöytä palmun alle. Puoli vuotta sitten maalasin toisenkin tuolin keltaiseksi, mutta uudelleenpäällystin istuimen ottaen kankaan vanhasta käyttämättömästä aamutakista. Tuo tuoli seisoo vierashuoneen sängyn vieressä.

Kukkapöytä ilman kukkaa:

20141129_184218-1-1.jpg

Satiinipäällysteinen sängynvierushuonekalu:

20141129_184534-1.jpg

Molemmat tuolit ovat samankeltaiset, eli alemman kuvan mukaiset.

Tänä syksynä otin käsittelyyni kaksi viimeistä tuolia. Eteisestä on puuttunut istuin/istuimet, mutta selkänojalliset tuolit eivät näytä tilassa hyvältä. Varsinkaan, kun ne sijoittuvat peilin eteen. Ei muuta kuin saha käyttöön ja selkänojat pois! Hioin ja paklasin sahauskohdat tasaisiksi ja maalasin palleiksi muuttuneet tuolit samalla takoraudan tummanharmaalla kuin kirjahyllynikin. Uusin istuinosat kokonaan: pohjat sahasin 1,5cm  paksuista ylijäämäkaapinovista ja päälle liimasin pari kerrosta ohuen sijauspatjan pehmusteesta. Ostin loppukesästä uuden petarin, ja säästin vanhasta parhaat palat tällaista tarkoitusta varten. Eurokankaan palalaarista löytyi pehmusteen päälle sopiva kuosi, joka myyjän sähläyksen jälkeen maksoi huikeat 0€. 

Tässäkin alemmassa kuvassa värit ovat melko totuudenmukaiset. Salama vetää kaiken liian kylmänsiniseksi, mutta pakkohan sitä on käyttää kun sellainen on padiin asennettu...

20141129_183924.jpg20141129_183731.jpg

Istuinten malli ei ole neliö vaan A-mallia, joten ne sopivat kivasti lomittain \//\. Kangas on toiseen palliin käännetty nurinpäin nottei olisi niin tylsät.