Tähän talouteen ei kuulu autoa, joten suttusella kelillä viimeinen tai yksi viimeisimmistä haluista on kantaa kaupasta kotiin metrisiä joulupaperirullia. Rahaakin kuluu turhaan johonkin sellaiseen, joka revitään riekaleiksi ja nakataan roskiksen uumeniin. Kierrätykseen kelpaamattomana joulupaperin elinkaari onkin ahdistavan lyhyt. Näinpä kaivoin vanhan, kaapissa kymmenen vuotta pyörineen kirjan esille. Kirja on petäisin Jykylän avoimen yliopiston opiskeluajoista ja täten aivan turha. Revin liimatusta kirjasta aukeamia ja liimasin teippipaloilla yhteen. Aikaansaadun paperilakanan käärin lahjapaperin tavoin lahjan ympärille. Mikäli jokin kohta jäi hieman epäesteettiseksi, laitoin yksittäisen sivun tuon kohdan päälle.

20141215_190513-1.jpg20141215_192822-1.jpg

Päälle tein ruusukkeen. Värillisen ruusukkeen leikkasin K-marketin mainoslehtisestä. Ruusuke on helppotekoinen.

20141215_192309-1.jpg

1. Leikkaa kolme hieman pidempää ja kaksi/kolme lyhyempää 1-1,5cm leveää suikaletta. Turha näitä on mitata pituuden tai leveyden puolesta. Vapaalla kädellä "vähän sinnepäin" riittää.

2. Tee suikaleista renkaita (nämä voi vaikka teipata kiinni, mikäli lipsuvat käsissä) ja litistä keskeltä.

3. Litistetyt renkaat asetellaan lomittain päällekäin, pitemmistä suikaleista tehdyt tietysti jäävät alimmaiseksi. Niittaa keskeltä kiinni.

4. Ruusukkeen keskelle liimataan/teipataan lyhyt renkaaksi kääräisty suikku.

Ruusukkeen voisi tehdä hyvinkin tarkkaan silpaistuista suikuista ja asetella symmetriseksi, mutta itse pidän nopean kääräisyn muotopuolista. Jos pakettikin on personallinen, niin ruusukekin saa olla.

Koska yksi paketti oli pehmeä, enkä halunnut riskeerata, että sivujen muste syystä tai toisesta tuhrisi lahjaa, leikkasin lähes käyttämättömistä yöpöksyistä toisen lahkeen irti. En ole tykännyt housujen kuviosta, joten turhaan nekin olivat kaapissa majoittuneet. Käärin lahjan housuista vapautuneeseen puuvillakankaaseen ja koska lahjan saaja ymmärtää käsitöiden päälle, on kääre näin ollen käyttökelpoista materiaalia uusiokäyttöön. Narun sijaan pakettia kiertää jämävillalankamato.

20141215_182301-1.jpg

Taas sai lahjontaprojekti askeleen eteenpäin. Laiskan ja pihin pukin pakkauspuuhat jatkuvat seuraavassa numerossa, mikäli kusti polkee ajallaan postilaatikkoni luokse tavaraa muassaan...